Zážitky z jedné (ne)obyčejné dětské mše-4.díl

3. 7. 2009 22:26

Slíbila sem holkám že sem časem dopíšu zážitky z kostela, co sme zase prováděly....ale už je to asi tak čtyři měsíce nebo i víc, tak mě dyžtak doplňte kdyby to bylo jinak nebo sem na neco zapomněla....

Byl nejspíš březen, a kromě toho že má Pája narozky tak je to univerzlní měsíc na nejlepší trapasy v kostele....
Na zkoušce nás bylo tak v normě, pět a půl je moc, takže jak jinak než Hanka, Verča, Anežka, já a možná aji Hančina ségra Markétka nebo aji Pavlínka, možná Evička.Říkám si, měli bysme si to zpívání ještě pořádně užit, pokud se povedou přímačky (a že se povedly) tak příští rok budem nejspíš celý týden v Brně nebo nebude čas, hromada učení a tak dále a tak dále....Ale když není ta správná nálada tak ani to zpívání moc nejde :-( (a když venku prší tak přece zazpíváme slunce Kristovy lásky, Slunce ať svítí kde jsi ty a tak podobně, né?)

Na zkoušce probíhalo jak jinak všecko hladce, Hanka měla na starosti hraní na kytaru, Anežka flétna nebo kytara,VErča možná vzala flétnu a já sem hrála na klávesy.

A tak sme zkoušely a zkoušely a zkoušely když vtom se nekdo podívá na hodiny, a ono bylo už 16.50...
A jelikož kostel začíná v pět, tak začly fofry....
,,Běžte napřed a zdržte pana faráře, nebo to prostě nejak zdržte.´´ A tak celá banda vyrazila do kostela.

V domněnce (později se ukázalo že ta domněnka byla špatná), že Michal nechal na kůru klávesy, sme šli v pohodě na kůr že už tam bude všecko nachystané.
,,A do prčic, tady nejsou klávesy!´´ zjišťuje Hanka.
A tak letím s holkama  do zákristie zeptat se pana fáráře, jestli neví kde sou klávesy.
,,No možná by mohly byt na faře, ´´ říká mě pan farář a podává mě klíček.A tak letíme jak splašené na faru a hledáme MIchalovy kláevesy.

A tak začla mša (trochu opožděně, ale kdo zná Archlebjáky tak mu to bude jasné), zapojily sme MIchalovy klávesy.První písničku sme zahrály docela v pohodě, jenomže to by se mě antitalentce na techniku nesmělo zdát, že ten zvuk klavíru je jakýsi divný.
Žalm sem myslím zahrála na velkých varhanách (rači).
Ale ten zvuk se mě fakt zdál jakýsi divný.Tak sem tam začla cosi štelovat.Ani už nevím co sem zmačkla, ale asi to bylo neco na rytmy.

A začly sme hrát písničku před evangeliem.A tak sem dala levou rukou akord....a v tom se ozvalo.....nebo spíš ozvala...světe div se...
SLAVNOSTNÍ FANFÁRA CO SE DYCKY PUŠTÍ KDYŽ VCHÁZÍ DO KOSTELA MIKULÁŠ!!!
Všeci sme se lekly a pak se začly smát.Tak sem klávesy rychle vypla a že začnu zase znova.A začla sem hrát.Jenomže při mojí smůle se fanfára ozvala znovu....chudák pan farář už šel číst evangelium a myslím že ho trochu zaskočilo.A tak sem rychle povypínala klávesy a tu písničku sme myslím nejak odzpívaly.
A pak sme se místo poslouchání kázání málem válely smíchy po zemi.....

Když už sme se trochu zklidnily, pan farář četl příběh o nejaké holce, které přezdívali Včelička, že byla pilná a pracovitá...A to sme se začly řehtat nanovo, protože Anežka má na signálech přezdívku Vcelicka.

Zbytek písniček sme už nejak odehrály na varhanách, protože kytaru sme nakonec myslím nevzali.Verča se podíve do kostela,,Je tu aj paní učitelka.´´
POdíváme se na sebe.,,No aspoŇ se měla čemu zasmát.A zitra se jí zeptáme ve škole, jak se jí líbílo naše zmatkovité zpívání :-)´´

Zobrazeno 945×

Komentáře

hanke

no Harry, v tom kázání bylo ještě jedno jméno kterýmu sme se řehtali ještě víc než Včeličce Ale nevzpomínám si co. možná že to bylo něco s ovocem ale nevím. A ještě sme dělali ty prasečinky na Páju během kázání. ale já nevím...

Ferulka

No,mě se se zdá,že jsme ani tu písničku před evangeliem nezpívali,...

matletla-257

Tak na tohle nikdy nezapomenu:-).<br />
A Anežka jště dělala kravinky za varhanama, takoví to , že je uvězněná a podobě :-D.

Mariánka

Holky na tu mši svatou se opravdu nedá zapomenout!!!!! :)

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková