Zlatá sobota... už jen za pár hodin :-)

Už za pár hodin nastane ten asi měsíc očekávaný šrumec :-) Je to asi měsíc, co mě Anežka (Vcelicka na signálech) pozvla do týmu co vymýšlí program na Zlatou sobotu v Žarošicích...Tento rok to totiž vzala dod svých rukou.

Abyste tak trochu věděli o čem to tady mluvím, tak Zlatá sobota je mariánská pouť v Žarošicích (v sousední dědině).Žarošice je známe poutní místo zasvěcené Panně Marii.Je tak trochu spjato s Archlebovem a to tím, že Josef Němec našel v 17.století ukradenou sošku Panny Marie, kterou ukradli Švédové.Panna Maria se mu zjevila a on zanesl sošku zpátky do Žarošic.
V Žarošicích se proto každý rok většinou druhou sobotu v záříí koná Zlatá sobota.

Každý si ji může prožít po svém...Kolem silnice je moc stánků se vším možným, komu přebývají drobné v kapse může jít na atrakci které říkám oslíčku otřes se :-) Večer je potom slavnostní mše na prostranství za kostelem...Najít si tam kousek místa je fakt problém, je tam strašně moc lidí :-) (upozorňuju dycky se nějaké místo na zídce najde :-)

Po mši je průvod se soškami Panny Marie.Většinou se tam sjedou okolní farnosti a krojovaní nesou sochy.Je to fakt nádherný zážitek ten průvod pozorovat.Většinou je to už za tmy a celý ten průvod světélkuje a je to fakt nádhera.

No a teď se dostávám k tomu, co následuje po požehnání (po průvodu).Na prostranství za kostelem bude program pro mládež.Můžete se těšit na scénky, katecheze, soutěže, písničky a mnoho jiného.Taky se na tom trochu podílím (tak doufám že to nepokazím).Myslím že to bude zajímavé :-)  no dojeďte a posudťe sami :-)

Zobrazeno 904×

Komentáře

vojtec

Na program se také velice těším. A všechny vás moc zveme ke stánku signály.cz, který byste rozhodně neměli vynechat. Bude v areálu kostela s možností autorizace, nákupu trička a také to bude zároveň příležitost potkat se s ostatními uživateli signály.cz naživo.

Vcelicka

zajímávé to bude
no a věř tomu že ty to nepokazíš!!!
a ani nikdo jiný to nepokazí!!
a snad se nám to povede!!

Markéta Valová

→vojtec:promiň Vojto, na ty signály sem uplně zapomněla :-) možná ti tam naženu spolužáka na autirizaci :-)
→Vcelicka:jo jo asi musím být víc optimistická :-)

ObiSkyWalker

Tak to se budeme mít opravdu na co těšit :-) :-)

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková